A hónap bejegyzései: június 2012

Retrofuturista légutasok


Apokaliptikus hangulat, őrült tudós, expedíció és ami a legfontosabb: a léghajó és a fogaskerék – ezek a 30 éve sikeres steampunk elemei. A kifejezést nagyon tág értelemben használják, steampunk minden, ami a múlt szemszögéből szemléli a jövőt, tehát Jules Verne történetei, Sherlock Holmes a bonyolult technikai eszközök miatt, ezt mondják a Hugo-ra, Scorsese legutóbbi filmjére és ide sorolják Miyazaki Laputa, kastély az égben és a Vándorló kastély című filmjeit. »

, , , , ,

Pleq: glitch-et divatbemutatókhoz, noise-ot Kanthoz.


Imádom a bátor kortárs zeneszerzőket. Pleq szerint az ambient nagyonis mainstream, a noise meg a 21.századi modern zene alapja. »

, , , , , , ,

Cannes Lions – merre tart a reklámszakma?


A bizonytalanság az új bizonyosság. Ez a bonmot kiszámítható frekvenciával hangzott el a Cannes Lions szemináriumain. »

Cannes Lions – a stratéga elmeséli hogyan lett milliárdos biznisz a Hello Kitty


Roberto Lanzi 2005-től dolgozik a Sanrionak. 18 hónap alatt 2 millióról 10 millióra tornázta fel az európai jogokból származó bevételt, ami 2010-ben már elérte a 110 millió euros csúcsot. »

, ,

TokyoBike


Tokió kerékpárjaira legalább akkora hatással van Japán vizuális kultúrája, mint amennyire a bringák befolyásolják a városképet. Néha tökéletesen beleolvadnak vagy épp elkülönülnek a város textúrájától, néha pedig a kerékpárnál érdekesebb a háttér maga, így a képek felfedik Tokió kevésbé ismert arcát is. »

, ,

Cannes Lions: ismét élvonalban a Benetton, designban Japán a legerősebb


Tegnap este némi megindultsággal jelentette be Khai Meng Tham, a Ogilvy vezető kreatív igazgatója az idei Press Lions nyertest. Ezzel a kampánnyal a belső ügynökséggel dolgozó Benetton 25 év relatív jelentéktelenségből tér vissza az élvonalba. »

Cannes Lions – a média, mobil, outdoor és hatékonyság nagydíjasok


Gyakori fenntartás a reklámfesztiválok nyertes alkotásaival kapcsolatban, hogy nem okvetlen hoznak eladásokat is. Ez volt az oka annak, hogy tavaly a Cannes Lions új kategóriát indított, ami a “kreatív hatékonyságot” méri. »

Cannes Golden Lions – hangulatkép és a PR kategória nyertese


A rendezvényről. Az idei cannesi reklámfesztivál mind a nevezések, mind a résztvevők számát tekintve rekorddöntő. »

Cannes: a kisboltokat promováló kampány nyert aktivizmus és direkt kategóriában


Az American Express rendelésére a CRISPIN PORTER + BOGUSKY egy olyan tömegeket megmozdító kampányt hozott össze, ami mellé számos amerikai politikus, közöttük Obama elnök is mellé állt. Ez utóbbi többek között Twitter üzenetben bíztatta az amerikaiakat arra, hogy aznap kis boltokban, kis vállalkozóktól vásároljanak. »

,

Cannes Lions: Két román és egy magyar kampány az első shortlisteken


A zsűri tizenhat kategóriából kettőnek tették közé a shortlistjét. Az egyik a nagy klasszikus, a Direct, ebben két román kampány, a második a Promo and Activation, ebben egy magyar kampány került be. »