Kelemen Attila bejegyzései

Cannes Lions reklámfesztivál – kis hangulatjelentés


A legnagyobb reklámfesztivál hivatalos kommunikációja hajlamos kisajátítani a kreativitás fogalmát. Az előadók úgy beszélnek a jelenlévőkről, mint a globális kreativitás megtestesítő közösségről, a legkreatívabb elmék közös ünnepéről. »

Cannes Lions 2013: rekord nevezésszám, 70-100 millió font bevétel a városnak


16-án indult a globális reklámközösség legnagyobb versenye, a 60-ik Cannes Lions reklám fesztivál. 92 országból több mint 35 ezer munkát neveztek, ami a legnagyobb nevezési szám – 5 éve folyamatos a növekedés. »

Új, innovációs kategóriával bővül a Cannes Lions reklámfesztivál


The Innovation Lion will honour more than a campaign or communications idea. It could be SaaS (software as a service), a new mobile platform, or a revolutionary piece of software that enables a new kind of customer engagement. »

2012. Szubjektív vizuális összefoglaló.


2012 az Instagram és a Pinterest éve. Az Instagram a mindenki lehet művész élményt szélesítette ki. »

, , , , , , , , , , ,

Kit néz Ceci és a hermelin?


A hermelin egyszer eszik naponta, és inkább hagyja, hogy a vadászok elfogják, mintsem hogy elmeneküljön a sáros mezőn át, ami bemocskolná a bundáját. Ez Leonardo egyik talán legtanulságosabb feljegyzése. »

, , , , , ,

Infografika verseny – a nyertesek


A feladat az volt, hogy az alkotó önmagáról vagy egy általa jól ismert személyről kellett készítsen infografikát. És ismét nagyon feladtátok a leckét. »

A nő, akit kétszer adtak el


Hogy ki volt Lina Cavalieri? A világ legszebb nője — legalábbis ez volt az állandó jelzője az újságokban. »

, ,

Infografika kreativitási verseny


Sajátos új versenyünk kihívása: készíts infografikát önmagadról vagy akár valaki másról, akit nagyon jól ismersz. Azonosítsd melyik adatsorok írnak le téged, vagy a másik személyt a legjobban. »

,

A Keep Calm burjánzásról


Nem tudni ki tervezte. 2000-ben a Barter Books, egy kis vidéki antikvárium felfedezte az 1939-es kormányzati plakátot, amiből 500 reprintet készített. »

Lana del Rey, a karakter rövid elemzése


Néhány napja jelent meg Lana del Rey Summrtime Sadness c. trekkjének klipje. »

, , ,