A hónap bejegyzései: november 2011

Papír művészet. A gyöngéd erőszak.


Amikor Matisse már túl öreg volt ahhoz, hogy fessen, papírral és ollóval kezdett dolgozni. Egyszer egy filmben láttam hogyan, és megmaradt. »

,

A Tarkovsky remix


Bátran kijelenthetem, hogy e hónap 7-én a lemezboltok polcaira került az utóbbi idők legnagyszerűbb feldolgozás-lemeze a Ben Frost és Daníel Bjarnason által szerkesztett Sólaris. Pontosabban újraszerkesztésről vagy újraszerzésről beszélhetünk, de mindenképp egy korszakalkotó újragondolásról. »

, , , , , , , , , , , , ,

Póló design verseny, második kör: JAPÁN


Itt láthatók a versenyünkre küldött macska tematikájú póló designok. Köszönjük munkáitokat! »

,

Az Amelie-től a posztrockig


Yann Tiersen: zenéjét alterzakós, ifjonc műkedvelőnek, táskás szemmel egy romkocsmában, szakadt zongorán illik játszani, és máris lebbennek a virágmintás szoknyák a piros bicikliken és mindenki boldog (vagy csak annak tűnik); persze gondolatait fürkészi látványosan, hogy hol csúszott el az amúgy színes kis élete két jógagyakorlat közt, útban a mosolygós nénikkel tűzdelt piacra.
[Audio clip: view full post to listen]

Ezek a színek és hasonló gondolatok jellemzik Tiersen zenéjét, persze általánosan. »

, , , , , , , ,

A jazz vajon mi?


A jazz genézisét sokan befejezettnek tartják. A szakma hallani sem akar a határfeszegetőkről. »

, , , , , , ,

Fotók és illúsztrációk – új leletek


Mexikói pankrátorok, sztárportrék, édigroteszk illusztrációk, designos kollázsok, női önreflexió és ázsiaias melankólia. A legjava, ismét.

, , , , , , ,

Piranesi, újratöltve


Úgy képzelem, hogy Piranesi megszállott volt, olyan -féle, ahogy a romantikus megszállottakat elképzeljük. Naplója elveszett, ami fennmaradt személyiségéről, hogy szerette megmondani a tutit és kerülte a társaságot. »

, , ,