A hónap bejegyzései: március 2011

A zöld és az örök visszatérés paradoxona


Mintha két zöld lenne, az egyik, ami a, nevezzük így „természet zöldje”, a másik pedig a mi privát, mesterséges zöldünk. A természet zöldje kevesünket nem érinti meg de ami a civil zöldet illeti ott már erősen opciós a dolog. »

, , , , , , , ,

Kis erőforráscsomag designereknek


Kellett pár dolog, eldöntöttem megtalálom. És megtaláltam, ingyen, szinte pont azt, amit kerestem. »

, , , ,

Noir-jazz buborék


A Bohren und Der Club of Gore és ezzel együtt a doom-jazz történet is 1992-re vezethető vissza. Azelőtt a banda inkább a hardcore és metál porondot próbálgatta, nem túl nagy sikerű kísérletekkel. »

, , , , ,

Ami Belgiumról nem jutna eszedbe


Belgiumot nem kimondottan a társadalom peremével és nem is a nagyvárosok ipari negyedeivel kapcsolom össze. A legnépszerűbb belga filmrendező-páros viszont éppen ilyen témákkal foglalkozik: minden filmjük a hátrányos helyzetűekről szól. »

,

Giccs és fekete humor, 3 verzióban


Vicces lesz a kiállítás, ami kb. fél óra múlva nyit a Kolozsváron, a Korunk Galériában. »

, ,

Reklámok, a rajongók ízlése szerint


Reklámfogyasztó négy fajta van. Van a úgy-e a tömegmassza, vannak aztán maguk a reklámcsináló profik, saját bennfentes szempontokkal és nyelvezettel, jó kiégett burájuk van. »

Lakberendezés előtt ajánlott: Almodóvar


A piros szín elragadó jellegére nagyon jó példák Almodóvar filmjei – elég, ha megnézzük a filmplakátjait: mindeniken a piros uralkodik. Ha leülünk megnézni egy Almodóvar filmet, előre tudjuk, hogy nincs más dolgunk, mint átadni magunkat a nagyon bonyolult történetnek, nem kell majd szorongani, megrémülni vagy iszonyodni. »

Izland refresh


Amikor évekkel ezelőtt először hallottam az izlandi Múm zenéjét, egy szavak nélkül maradós, groteszk érzés lett úrrá rajtam, és minden kép végigpörgött előttem, amit valaha az északi országokról alkottam.
Félreértés ne essen, a Múm zenéje egyáltalán nem nevezhető tipikus izlandinak, bár azt sem tudom igazán, hogy az milyen, ha van egyáltalán. »

, , , ,

A narancssárga nagyszerűsége és korlátoltsága


A narancssárga hálás, de nem különösebben szofisztikált szín. Sugárzó, pozitív, interakcióra, kommunikációra serkent. »

, , , ,

Kampány werkfilmek – az aktuális kedvencek


A kampányok werkfiljei gyakran jobbak, mint maguk a reklámok – persze nem mintha a werkfilmek maguk nem lennének szintén reklámok. Önálló, jól átgondolt tempójú és üzenetű, széles képi instrumtáriumot használó műalkotások ezek is. »