A hónap bejegyzései: augusztus 2011

Legósok figyelem: kreativitási versenyt indítunk


Régmúlt időt tematikában várjuk LEGO kompozícióitok fotóit. Engedjétek szabadjára fantáziátokat és kreáljatok egy olyan jelenetet, ami valamikor réges régen játszódhatott. »

,

Béke design


Hogy mi játszódhat le valakiben, aki nemcsak, hogy hisz, de meghitt viszonyban van a hitével, vagyis rendelkezik egy a kiváltságosoknak járó öntöltős békereaktorral is? Azt én, aki nem hívő, a zen kertek által tudom valamelyest megközelíteni. »

, , , ,

Látogatóban a Garda-tónál (Malcesine, Riva del Garda)


A Garda-tó környékén minden megvan, ami Milánóból hiányzik ahhoz, hogy igazi mediterrán hangulatot árasszon. Milánó elegáns, de nem spontán és nem romantikus, szerencsére nem messze tőle található néhány magas heggyel körülvett tó. »

,

Tűz, víz


A trópusi őserdő olyan egy latin-amerikai művész számára, mint egy angol számára a tenger. Két művész, expresszív, érzékeny, intenzív alkotásaiból válogattam, messze vannak időben, térben, kulturálisan, az egyik férfi, a másik nő. »

, , ,

A reklám az reklám


A legnehezebb olyan dolgokat reklámozni, amik károsak az egészségre. Cigi, kommunizmus, ilyesmi. »

, , ,

Miért a Mad Men?


Soha nem lesz tömegtermék, kihagyhatatlan élmény, elmélyült-párás kocsmabeszélgetések tárgya. Ez a sorozat azoké, akik Szókratésztől a bossa nováig metszetben szemlélik a világfenomént. »

, , , , , , , , , , ,

Levis kampány – gyorsan kommunikál és lassan töröl


Egy berlini május elsejei tüntetésről valók azok a képsorok, amelyek a Levi`s új kampányában szerepelnek. Annak ellenére, hogy a képsorok hiányoznak a brit kampányból, a cég úgy döntött a néhány napja Facebook-on, mozikban és televízióban sugárzott globális kampány spotját leállítják. »

Womb


Vizuálisan erős, alapötletben merész, dramaturgiában kissé darabos – így foglalható össze a Womb (Anyaméh), Fliegauf Benedek 2010-es filmje.
Bizarr szerelmi történetet mesél el, meghatározatlan térben és időben vagyunk, annyi bizonyos, hogy az emberi klónozás már elterjedőben van, tehát a szerető halálával nincs feltétlenül vége a melodrámának. »

Sieff, elegancia


Kicsit menekülőre fogtam a politikai valóság giccsességéből és azon töprengtem, voltak-e olyan emberek, akik biztos arányérzetük miatt lettek volna ünnepeltek, minálunk. Eszembe jutott Martin Munkácsi született Mermelstein Márton (Kolozsváron) és Brassaï született Halász Gyula (Brassóban). »