Cannes Lions: ismét élvonalban a Benetton, designban Japán a legerősebb

Tegnap este némi megindultsággal jelentette be Khai Meng Tham, a Ogilvy vezető kreatív igazgatója az idei Press Lions nyertest. Ezzel a kampánnyal a belső ügynökséggel dolgozó Benetton 25 év relatív jelentéktelenségből tér vissza az élvonalba. A kampányból az alábbi három kreatív nyert:

Kedvencem, aminek nagyon drukkoltam, a JWT Shanghai egyiptomi és római civilizációs poénja egy fogkrémreklámban. Ez nem is személyes kedvenc, tulajdonképpen letaglózott. Nem hiszem, hogy több fogkrémet tud eladni, de annyira bizarr, hogy átfordul szépbe. Az alkotó itt van, Surachai Puthikulangkura. Tavaly fődíjat nyert a Samsonite Heaven and Hell kreatívjával. Nagyon szerény figura. Egy rövid interjú vele itt olvasható.

További kedvenc az arany oroszlánosok közül: az argentin Revista Mercado ambivalens zászló kampánya, a JWT Buenos Aires munkája:

Cyber Lions kategóriában a Nike + rendelésére a R/GA New York által készített Fuleband site-ja lett nagydíjas. A Fuelband egy csúcstechnológiás karperec, ami jelzi, hol állsz a napi mozgásadagoddal. A site itt található.

Ha design kategóriában egy német anyag nyert is, a Servicsplan Munich kampánya, (kisfilmet lásd alább), itt nagyon erős volt távol-keleti, főleg Japán jelenlét.

A kedvenceim ebben a kategóriában:

A Dentsu Tokyo munkája a keleti japán vasúti társaság számára:

Az ADFest 2011 plakátjai, a The Ultra Asian plakátok, a tokiói reklám múzeum számára, mindkettő a Dentsu Tokyo munkája.

Cannes-i utunkat a Best Tours szervezte.