A hónap bejegyzései: február 2011

Megnyílt a BÁZIS Kortárs Képzőművészeti Galéria


A 25-i nyitó rendezvény az oroszországi BLUE NOSES-csoport kiállítása volt. A kiállítás a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ segítségének köszönhető, a kiállított munkák a MODEM-gyűjtemény részét képezik. »

, , , , ,

FESZTIVÁLPOLÓ DESIGN, A HARMADIK PRÓBA


Tetszőleges, de létező fesztivál hivatalos polójának tervét kérjük. Lehet például zenei, színházi, képzőművészeti vagy akár gasztronómiai is, de bármi szóba jöhet. »

Ambient gyárosok


A blogon bemutatott zenék közül minden bizonnyal a Stars Of The Lid a legismertebb, mégis úgy gondolom, hogy kihagyhatatlan, hogyha sound designról beszélünk vagy zenéről designereknek. Az austini duo, Brian McBride és Adam Wiltzie külön-külön is maradandót alkottak az ambient zene történetében. »

, , , ,

Big in Grönland


Bizonyos épületekkel úgy vagyok, hogy azt váltjak ki belőlem, hogy jól hazavinném őket. Mondjuk mint ultragigantikus óriás felemelném őket, zsebre vágnám majd este, otthon a konyhába azon gondolkoznék, milyen fűszert tartsak bennük. »

, ,

A türkiz valószínűtlensége


A türkiz kibékíthetetlen törekvések paktuma. A kék és zöld határszíne tulajdonképpen egy utópia, testetlenül nőies, tisztító, fennkölt. »

, , , ,

Átlagon felüli thriller egy átlagos videoklip-rendezőtől


Azért döntöttem úgy, hogy megnézem ezt a filmet, mert tetszett a villámrandevú ötlete. A filmbeli társkereső klub szabályai szerint a vendégek egy este több potenciális partnerrel találkoznak, mindenikkel szigorúan csak néhány percig beszélgetnek és ez alapján eldöntik, hogy szeretnének-e még találkozni az illetővel vagy sem. »

,

Avant-dub


Az idei év egyik kellemes meglepetését szeretném ismertetni, Gill Scott-Heron és Jamie XX „We’re New Here” című, frissen megjelent albumát.
Gil Scott-Heron a „rap keresztapa” 16 év után tért vissza a porondra, tavaly megjelent „I’m New Here” albumával. »

, , , , ,

REKLÁMKREATIVITÁSI VERSENY, MÁSODIK PRÓBA


Az első versenyszám lezárul. De most is be lehet kapcsolódni, hiszen a három próbából mindössze kettő teljesítése kötelező. »

A SZÜRKE SZÍN REJTETT KÉPESSÉGEIRŐL


A nyelv kegyetlenül elbánik a szürkével. Avitt, kopott, unalmas, jelentéktelen, fakó – ezeknek lett a szinonimája. »

, , ,

Fotó böngészde – az utóbbi hetek legjobbjai


Dokumentálási kényszer. Ebből lett ez a bejegyzés.

, , ,