A hónap bejegyzései: április 2012

A Lavazza brand rövid története


Ahhoz, hogy megértsük az Illy és legfőbb versenytársa, a Lavazza kávébrendeket két dolgot kell nyugtáznunk. Az egyik, hogy ezek családi vállalkozások. »

, , , , , , , , , ,

Ismét Lego kreativitási verseny


Fantázialények, fantasztikus hősök, bionikus kreatúrák, robotok és más, csak a fantázia világában létező hősök szokbrait kérjük LEGO-ból. Ez a versenyünk is két kategóriában zajlik, 12 év alattiban és 12 év felettiben. »

Íróasztal szépségverseny – a 10 legtetszetősebb felület


Eredményhirdetés következik. Buszdesktop lett a legeredetibb munkafelület, színházi belső a designosabb és csupa pötty látvány a legpozitívabb.

Illy kávé – a kapocs Temesvár és Almodovar között


Annak idején, amikor á vándorcirkuszok egyik fő látványossága a szakállas nő volt, élt Temesváron egy bizonyos Illy Ferenc, aki közgázt tanult és könyvelőként működött. Majd Bécsbe költözött, erdélyi cégeknek dolgozott, de az első világháború a monarhia hadseregébe szólította. »

, , , , , , , ,

Híres amatőrök


80-ban jelent meg francia Photo kuriózum száma, amelyben hírességek, de nem profi fotósok munkáiból szemléznek. Itt is van egy speckó kategória, Degas, Delacroix, Millet, Brancusi, Rauschenberg, Toulouse-Lautrec, Magritte, akik képzőművészek. »

, , , , , , , , , , , , ,

Guiseppe De Nittis, az elfelejtett


Ez a festő olyan könnyedén csúszott ki a művészet szeretők látóköréből, ahogy csak az olaszok engedhetik meg maguknak. A neten nem találtam jobb felbontású képeket, az albumban, amit most szereztem be kicsit meg vannak csúszva a színek. »

, , , , ,

Vásárhelyi Antal grafikák az Újkriterion Galériában


Az épületek rögeszmékké válhatnak, Piranesi, De Chirico a kedvenc fixációsaim e tekintetben. Jövő héten a a csíki Újkriterionban Vásárhelyi Antal grafikái láthatók. »

, ,