A hónap bejegyzései: január 2011

Rövidfilm-lelőhely


Sajnos csak néhány idén bemutatott rövidfilmet tett ingyenesen online elérhetővé a nemrég véget ért Sundance filmfesztivál (nem a díjnyerteseket) és egyik sem hagyott bennem mély nyomot, viszont felfedeztem a Youtube Screening Room-ot, ahol több olyan nemzetközi fesztiválra beválogatott vagy díjnyertes rövidfilm látható, ami máshol nem nagyon. Minden pénteken felkerül egy friss alkotás. »

, , , ,

Akik hibázhatnak


A minimalista elektronika egyik legnagyszerűbb alkotóját szeretném bemutatni. Alva Noto, azaz Carsten Nicolai munkássága nem merül ki az audiovizualitásban: nevével kapcsolatban említhetünk szobrászatot, festészetet, építészetet és zeneesztétikát is. »

, , , , , , ,

Előre szólok: Lego


Két olyan téma van, amivel kapcsolatban nem ígérek kritikus hozzáállást. Az egyik elfogultságom a Lego – és igen, közlöm is, ezt kérek ajándékba ha úgy adódna, hogy valaki, valamilyen titokzatos okból ajándékot szeretne adni nekem. »

, , , , , , , ,

Kis, kedves, ártatlan mobilfotó verseny


Gyakran előfordul, hogy a mobillal, szórakozottan készített képek közül néhány egészen jól sikerül. Nézd meg a mobilodat és meg fogsz lepődni, mennyire igaz. »

Francia-skót melankólia


Egy illuzionistának nem lehetnek illúziói – erről szól a Les Triplettes de Belleville rendezőjének új rajzfilmje.
Ilyen szempontból Az illuzionista elég illúzióromboló, illetve inkább nagyon melankolikus. »

, ,

Hecqelt német sound design


Szavak helyett színekkel és formákkal lehetne leginkább bemutatni Hecq munkáját, az ő esetében ugyanis inkább jelenségről, mintsem zenéről van szó. Ennek oka pedig tulajdonképpen egy telített vizualitás, ami ezeket a hang-kollázsokat leginkább jellemzi. »

, , ,

kozmoproli ovifotós


Míg a konyhában házikenyér sül, terjed az illat, próbálok felállni, mert az ovifotó művészetébe botlottam. Mondogatom is magamnak mostanában, mióta Sütőként kenyeret kezdtem sütni, hogy a kenyerem ízével, tapintásával, érzésével az sem ér fel, hogy a képeim a National Geographic-ba kerültek, és az sem, hogy egy nap két blogbejegyzéssel látom magam (és modelljeimet) virítani a trindex címoldalán. »

, ,

Semleges


Ha valakit ki nem állnának a derék svájciak, az a szegény Krúdy Gyula lenne. A szecesszió nem az ő vonalvezetésük. »

, , ,