A hónap bejegyzései: szeptember 2012

Egy ház, amiben meghalni


Álmaink házának megtervezése általában építészekkel közösen szokott megtörténni. Bjarne Melgaard, az egyik legexcentrikusabb norvég művész viszont egy tucat skizofrénnel és egy pszichiáterrel karöltve vetette papírra, majd kiállítóterembe a nagy művet. »

, , , , , , ,

Anton Nenashev – Desszert Moszkvából


Bízom benne, hogy a vizualitásra kiéhezetteknek igazi eye-candy jön. (Ezt fordította már valaki magyarra? »

, , ,

Szerelmes biciklisták (Bacsó Péter,1965)


Ha létezik komfortétel, komfortfilmnek is léteznie kell és a Szerelmes biciklisták nekem ilyen. Nyári film – hideg őszi napokra tökéletes. »

,

Terri Timely, a két rendező


Terri Timely nem egy fickó, hanem kettő. Corey Creasey és Ian Kibbey rendezők alkotnak együtt e név alatt. »

,

Infografika verseny – a nyertesek


A feladat az volt, hogy az alkotó önmagáról vagy egy általa jól ismert személyről kellett készítsen infografikát. És ismét nagyon feladtátok a leckét. »

Égkék felhőkenyérrel – néhány dél-koreai anime


Furcsa, hogy a dél-koreaiak épp animációban nem dobbantottak nagyot, miközben művészfilmben, popzenében, tévésorozatokban igen. A pénzük és a tudásuk meglehetne hozzá: az amerikai televíziós animációs filmek 85 százalékát dél-koreaiak rajzolják, például a The Simpsons-t és a Family Guy-t is. »

,

Malom és kereszt, vizualitás vs illúzió


Szoktam azon gondolkodni, hogy mennyire jó, és meddig fog tartani az, hogy a filmeken az illúziókeltés kedvéért rendszerint azt a klisét használják a 20. század különböző évtizedeinek megjelenítésére a flash-backekben, hogy az illető időszakra jellemző fotó- és mozgókép stílusvilágot idézik. »

,

Spagetti és nihil: Harmony Korine mesefája


Harmony Korine nem egy mindennapi figura. Elég csupán megnézni egyetlenegy olyan alkotást, amihez az amerikai auteurnek köze van, és máris könnyűszerrel eldönthetjük, hogy többé hallani sem akarunk róla vagy örök rabjává válunk. »

, , , , , ,

A nő, akit kétszer adtak el


Hogy ki volt Lina Cavalieri? A világ legszebb nője — legalábbis ez volt az állandó jelzője az újságokban. »

, ,