A hónap bejegyzései: október 2011

Vedlenek a kígyók, a dinók és az elefántok


Kislányommal különös jelenségre lettünk figyelmesek: a fák levelei lehullanak, megvörösödnek, megbarnulnak, megszárgulnak. Tudományos vizsgálat alá vetettünk néhány levelet, kiválogattunk néhányat, leporoltuk őket és beszkenneltük a legérdekesebbeket. »

Új póló design verseny sorozat


Ismét kipróbálhatjátok magatokat a merészebb fajtájú póló designban. Három, nagyon különböző témát javaslunk, semmi ideológia, semmi közjó szolgálata csak vegytiszta fantázia és kreativitás. »

Sherlock Holmes korszerűsítve


Pipa helyett nikotintapasz, kalap helyett göndör, ébenfekete fürtök, könyvek helyett internet, magányos zseni helyett jóképű magányos zseni – ez a BBC One Sherlock című sorozata. Az, hogy Sherlock Holmes és Dr. »

, ,

Gábriel arkangyal és a sprezzatura


Környezetemben arra mondják, hogy korrekt, ami 1) nem becstelen 2) következetes 3) a bátor megoldást választja. Ezek az értelmesék súlyos ellentmondásban vannak egymással. »

, , , , , , ,

Az ősz érzékennyé teszi az embert az analóg iránt


Leletek címmel 1983-ban albumot jelentetett meg a Képzőművészeti kiadó. Közel 500 képet tartalmaz ismert magyar fotósoktól de anonim munkákat is. »

,

Filmek a turkálóból: Éric Rohmer


A francia újhullám a közelmúltban is még aktív rendezőjének, Éric Rohmernek két filmjét találtam meg egy marosvásárhelyi turkálóban: az egyik az 1982-es Le Beau Mariage, a másik az 1986-os Le Rayon Vert.
Mindkét film a 6 részből álló Komédiák és közmondások ciklus darabja. »

, ,

Amikről lassan le kell szoknom


Valaki, akinek minden oka és lehetősége megvolna arra, hogy gyűjtő legyen, elmagyarázta nekem, miért nem lett az. Mert a gyűjtés szerinte függés. »

, , , , ,

LEGO VERSENY — MEGVANNAK A NYERTESEK


A 12 és 12 év alatti versenyben a szűkítés után a zsűri két kompozíción töprengett. Ádám 1956-os utcajelenete és Botond vadnyugat szituációja között dilemmáztunk. »

,

Az Erdély FM őszi print kreatívjai


Van, aki szerint ez a három plakát túl merész Marosvásárhely számára. Van benne valami. »

LEGO VERSENY – A LEGJOBB PÁLYAMUNKÁK


Közzétesszük a 10 legügyesebb versenyző pályamunkáit. Így fokozzuk a drámai feszültséget. »