Terri Timely, a két rendező

Terri Timely nem egy fickó, hanem kettő. Corey Creasey és Ian Kibbey rendezők alkotnak együtt e név alatt. Az egyik ’81-es születésű, a másik egy híján ’80 és a californiai nap alatt élnek. Reklámfilmeket, videoklipeket, rövidfilmeket tolnak. Az én szívembe a Synesthesia c. rövidfilmmel lopták be magukat, bár akkor még nem is tudtam, hogy ketten vannak. A kisfilm tömörített formában elégítette ki több hétre szóló esztétikai igényemet, amikor először láttam. A cím mindent elárul, de mégsem lő le semmit, mert pont a meglepetések sűrűsége okozza azt, ami a szemnek ingere.

Az organikus és a digitális világ keveredik az érzékek szintjén. Anyagok, színek, formák, benyomások, asszociációk testesülnek meg. A teremtés megy végbe kicsiben, gondolatok, ízek, illatok válnak fizikai valósággá, majd a megtestesült ember visszavonul a teremtés korábbi szintjére, eltűnik a realitásból, vagy éppen a szürreális alkotói síkról csöppen vissza a realitásba. A könyvlapokra a kenyérpirító süt keménykötést, jó recept alapján, pontos időzítéssel tökéletes csirke készül. A vak fiú szaglással állapítja meg a színeket, a hifi torony és a jack-dugasz pedig a teremtés csatornája.

A csapat reklámfilmek területén is rendhagyó ötletekkel áll elő. Az IBM például úgy aránylik a fogyasztó igényeihez, ahogyan az időjárás befolyásolja a látványpékség vendégeinek étvágyát.

A krimicsatorna reklámjának szlogenje: “Ha gyerekműsort készítenénk, ilyen lenne!”

A narancs juice kihozza belőled a csajos ösztönöket.

Az MTV-reklámban szereplő csávó pedig aligha Snoop Doggy Dogg mamája, mégis anyaként aggódik, hogy fiacskája nehogy megfázzon a müncheni Music Awards-on.

További böngészés itt: www.territimely.com/


,