Levis kampány – gyorsan kommunikál és lassan töröl

Egy berlini május elsejei tüntetésről valók azok a képsorok, amelyek a Levi`s új kampányában szerepelnek. Annak ellenére, hogy a képsorok hiányoznak a brit kampányból, a cég úgy döntött a néhány napja Facebook-on, mozikban és televízióban sugárzott globális kampány spotját leállítják.

Get the Flash Player to see this content.

Az Adage.com idézi a hivatalos álláspontokat:

“We’re in touch with all corners of the world and want to be sensitive about what’s going on in the U.K. and, specifically, London,” said Rebecca Van Dyck, global chief marketing officer of Levi’s, noting that the brand continues to monitor the situation. “While ‘Go Forth’ is about embodying the energy and events of our time, it is not about any specific movement or political theme; rather, it’s about pioneering spirit.” Len Peltier, VP-creative direction for Levi’s, said the scenes shot during May Day were “in the spirit of positive action.”

A Levi Strauss & Co 13 országban végzett értékkutatást, erre alapozta új globális kampányát, ami a „pozitív cselekvésről szól”. Az Adage szerint a tanulság az, milyen hamar reagál egy szélesen mediatizált lokális fejleményre egy globális kampány csapata. Hozzá kell tenni, hogy a Levi`s ezzel a kampánnyal indítaná első globális termékvonalát.

Eddig a hivatalos kommunikáció. Valójában mint a Facebook-on, mint az amerikai hivatalos oldal hozza a mozit. Ez utóbbi a YouTube-ra helyezet videót linkeli be, a kommentekből pedig látszik, hogy az emberek többsége nem érti helyén van-e a klip. Valaki ezt írja: Fuck you Levi’s, your first on my looting list – és ez még egy soft, szellemes bejegyzés. Egyrészt visszavonják a kampányt, másrészt a neten, a hivatalos csatornákon még ottvan. Hm, hogy van ez?