Előre szólok: Lego

Két olyan téma van, amivel kapcsolatban nem ígérek kritikus hozzáállást. Az egyik elfogultságom a Lego – és igen, közlöm is, ezt kérek ajándékba ha úgy adódna, hogy valaki, valamilyen titokzatos okból ajándékot szeretne adni nekem. Van kedvenc legóboltom is, a clevertoys.ro.

A Lego hálás téma de kevés az igazán jó Lego reklám. Okos leszel tőle mint az ágyú, ez a termék reklámjainak alapüzenete ami valószínűleg elég is ahhoz, hogy a szülők megvásárolják progenitúráiknak. De legózni szerintem nem elsősorban legalábbis nem egyszerűen agytorna, hanem egyenesen szerepjáték. Döntöd a perspektívát, felemelkedsz, teremtősdit játszol – szerintem ez a kulcsa a kocka sikerének. Ehhez további két érték társul: minden formát kifordíthatsz egy másik formává illetve: mindenbe azt látsz bele, amit csak akarsz.

És nagyon örülök, hogy mindhárom vonatkozásra találtam is egy-egy kampányt. Ezekkel kezdem. Aztán jön az „okos leszel tőle” közhely néhány illusztrálása. Végül azokból a kreatívokból példázok, amiket felnőttként tudsz csak igazán értékelni.

Te vagy a teremtő. [Chile 2007]

Minden kifordítható [Oroszország 2010]

Azt látsz bele, amit akarsz [Brazilia 2004]

A nagy közhely, okos leszel [Németország 2011 – Románia 2010 – Csehország 2007]

Összekacsintás a felnőttekkel [Szingapur 2009 – Németország 2008 ­- Egyesült Államok 2010]

Get the Flash Player to see this content.


, , , , , , , ,

Előre szólok: Lego bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. NitRo hozzászólása:

    Kölyök koromban rengeteget legoztam! A legjobb játék amit valaha kitaláltak. Sajnos már nincs legom, mert odaadtuk pár éve az unokaöcsémnek, hogy legyen mivel játszón. Köszi, hogy belinkelted az a Clevertoys oldalt, tuti, hogy fogok onnan rendelni egy-két dolgot, főleg Lego Technicet.