Az ősz érzékennyé teszi az embert az analóg iránt

Leletek címmel 1983-ban albumot jelentetett meg a Képzőművészeti kiadó. Közel 500 képet tartalmaz ismert magyar fotósoktól de anonim munkákat is.

Leletek címmel 1983-ban albumot jelentetett meg a Képzőművészeti kiadó. Közel 500 képet tartalmaz ismert magyar fotósoktól de anonim munkákat is. Jó nagy.

Egy ismerősöm nagy mennyiségű képet postol, fotóművésznek tartja magát, ami itt, Vásárhelyen nem sokat jelent, mégis bátornak értékelek. Kerestem Photoshopban a Create Photo Boolshit that Looks Artistic Just for Idiots filtert, de nem találom. Ez a fotós olyan ropogós all inclusiv atmoszférás cuccokat csinál. A színek úgy élnek, mint ahogy manele zenész, aki bipoláris és be is van lőve valami rossz anyaggal.

Meglepő számomra is a felismerés, de elkezdtem csodálni az analóg képeket. Ez hangulati lenne? Valószínűleg igen, majdcsak elmúlik. Jelenleg arról számolhatok be, hogy egész iskolái vannak a digitális képeknek, amiket egyenesen megvetek.

Túl sok dolgot örökítünk meg, szétírjuk az emlékeinket és mintha ma, nyakig a digitális időszakban már a felejtés vagy emlék előhívás is más lenne, mint akkoriban. Mi lett volna Szindbáddal, ha okostelefonja lett volna és azzal fotózta volna Velencét? Romantikus vígjátékok szereplője lenne.

Szóval itt ez a könyv, a Leletek és lett egy új szkennerem. Válogattam, radikális szubjektivitással. Az ősz érzékennyé teszi az embert az analóg iránt.


,

Az ősz érzékennyé teszi az embert az analóg iránt bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Anna hozzászólása:

    lomo.ro / amatőr, de nagyon lelkes közösség – analóg harcosok egy digitális világban.