2012. Szubjektív vizuális összefoglaló.

2012 az Instagram és a Pinterest éve. Az Instagram a mindenki lehet művész élményt szélesítette ki. Nem kevesen úgy reagáltak az Instagramra, hogy ez az app nem tesz művésszé, bármennyire is elhiszed magadról, hogy az vagy. Ez azért is korlátolt, mert, van, akit egy függőleges fémrúd, van akit egy olló és egy köteg színes papír, van akit az élet a maga teljességében tesz művésszé. Vagyis: miért ne tehetne valakit művésszé pont az Instagram?

A Pinterest közösségivé tette a képgyűjtés, amit szerintem egy fantasztiqus dolog, nem is értem hogy lehetett ez másként.

Mi történt 2012-ben egy ultra szubjektív értékelésben?

A legnagyobb utazásélményem: Trieszt. Osztrák hangulat, balra hegyek, jobbra bejön a tenger a belvárosba.

Trieszt

Trieszt

A legerősebb new media elmény: a díjátadási show, Cannes Lions. Eddig élőben nem láttam ilyen komplex ugyanakkor nagyonis funkcionális projekciót.

díjátadás, Cannes Lions 2012

díjátadás, Cannes Lions 2012

Az év színe: a sárga. Felszínes, fiatal, életigenlő szín. Korábbi évek: szürke, türkiz, vörös.

Az év legója: a Geomag. Pár ezer, főleg second hand kockával ugyan gyarapodott a Lego gyűjteményem, de az igazi Lego élményt az idén a Geomag adta meg. Ebben a dobozban tárolom a készletemet.

Az év Lego szettje: Sydney Opera House™ (21012) Nagyon szerettem volna egyet az Lego Architecture sorozatból. Megkaptam ajándékba.

Sydney Opera House / Lego Architecture

Sydney Opera House / Lego Architecture

Az év könyve: itt több opcióm van. Sárkányos, színes, reklámos és egy nagyon vicces. Ez utóbbihoz videót is mellékelek, hogy legyen érthető a működése.

Vidám, képregény-szerű sárkány kulttörténet

Vidám, képregény-szerű sárkány kulttörténet

Arról, hogyan gyártották annak idején a színző anyagokat.

Arról, hogyan gyártották annak idején a színző anyagokat.

365 divatreklám a kezdetektől napjainkig

365 divatreklám a kezdetektől napjainkig

Hajtogatós kezdő szürrealistáknak.

Hajtogatós kezdő szürrealistáknak.

Az év plüssmacija: a kokeshi baba.

Az összművészeti remeke: A Sharp egyik mobiljának japán reklámja. A japán Drill Inc. ügynökség összekapcsolta Bach 147-es kantátáját a japán erdőkkel, a magas technológiával és a virális marketinggel.

Az év kávéscsésze élménye: a Colombia Coffe oldala. Szintén a fenti ügynökségtől. Persze kávéscsésze gyűjteményem is szépen gyarapodott, de ez a site valahogy az sugallta: a kávéscsésze fétisemmel nem vagyok egyedül. Annak akinek nem jó a japánja, segítek: meg kell pörgetni a csészét!


, , , , , , , , , , ,