Big in Grönland

Bizonyos épületekkel úgy vagyok, hogy azt váltjak ki belőlem, hogy jól hazavinném őket. Mondjuk mint ultragigantikus óriás felemelném őket, zsebre vágnám majd este, otthon a konyhába azon gondolkoznék, milyen fűszert tartsak bennük.

A Bjarke Ingels Group (BIG) ilyen épületeket tervez. Most nyerték meg Grönland új nemzeti galériájának meghívásos tervpályázatát. Hat skandináv tervező céget hívtak meg. A feladat egy 3 ezer négyzetméteres, a tájjal harmonizáló kiállítótér megtervezése volt. Ez amúgy nem az első olyan épületük, amit kiállítások számára terveztek. Bjarke Ingels, a tervező műhely alapítója így magyarázza az eredményt:

the danish functionalist architecture in nuuk is typically square boxes which ignore the unique nature of greenland. we therefore propose a national gallery which is both physically and visually in harmony with the dramatic nature, just like life in greenland is a symbiosis of the nature. we have created a simple, functional and symbolic shape, where the perfect circle is supplied by the local topography which creates a unique hybrid between the abstract shape and the specific location

További információk, és további fantasztikus fűszertartók itt.
A képek forrása és további képek itt.


, ,