Végre, Lego szakboltban jártam

Úgy képzeltem, hogy attól leszek lenyűgözve, hogy a Lego szakboltokban kimérős legót lehet vásárolni. Olyan ez, mint egy salátabár, kiválasztom mekkora méretű dobozt szeretnék és azt megtöltöm azzal, amit a legjobban megkívánok. Vannak itt egészen praktikus lécek is, és kedves apróságok is, de normál 2×4-es kockák is nem szokványos színekben. Válogatom-válogatom persze közben jól megtaposom, hogy jó sok férjen a dobozba.

A bejegyzés létrejöttét a Clevertoys.ro támogatta

No, nem ez volt a legjobb móka. A legjobb móka az volt, hogy tetszőleges minifigurákat, azaz legó emberkéket rakhattál össze. Egy mélyedésben csak fejek, másikban csak felsőtestek, megint másikban csak lábak és egy negyedikben csak kiegészítők. Illedelmesen ugyan, de itt inkább csak felnőttek tolongtak. A gyerekeknek amúgy számos más játszadozási lehetőségük maradt még a bolt különböző szegleteiben.

A hamburgi lego bolt vezetője egy 30-as srác. Elmondtam neki, hogy valójában most először járok Lego boltban és szakértői tanácsokra lenne szükségem. Bajom van tudniillik a háztetők építésével és szükségem lenne pár speciális ablakformára is. A háztetős dologban tudott segíteni, speciális rendeléseket ők nem vesznek fel, azt a neten kell lerendelni.

Elmesélte, az olyan felnőttek, mint én is, speciális fogyasztócsoportként vannak nyilvántartva. Egyes szetteket a 12+ kategóriában eleve nekik állítanak össze. Azokra a felnőttekre, akik maguknak vásárolnak, számos specifikum jellemző. Céltudatosak, gyűjtők, nagy, drága szetteket vásárolnak maguknak – többen spekulációs szándékkal. Ezt úgy kell érteni, hogy bizonyos szettek két-három év múlva a Ebay-en a bolti árt többszörösébe kerülnek. Elmondta, hogy amibe szerinte most érdemes befektetni az az Imperial Shuttle az új Csillagok Háborúja kollekcióból. Szerinte, ezért a szettért akár két év múlva a gyűjtők a mai ár legalább kétszeresét fogják kifizetni.

Kérdeztem, ő maga Lego spekuláns-e. Nevet, elmagyarázza, azt neki nem szabad. Elég könnyen összebarátkoztunk, olyan nyugati társalgási barátság értelemben. Adott pillanatban elismeri, otthon nem tart legót a házban. Neki elég az, amit a munkahelyén lát.

Megkérdem mi fogy a leginkább a kedvenc sorozatomból, a Lego Architecture-ből. Elmondja, erről nem mesélhet, de rámutat a Burj Khalifa dobozra. http://shop.lego.com/ByTheme/Product.aspx?p=21008&cn=627&d=70 Nézegetem, különösebben nem tetszik.

Még körülbelül egy órát kóboroltam a hamburgi Lego szakboltban, mindenféle apróságokat vásárolgattam. Aztán egy önismereti helyzet következett. Ismét elmetem az Architecture polchoz és farkasszemet néztem egy Fallingwater dobozzal. A Lego Frank Lloyd Wright sorozatot indított, a Fallingwater Lego verziója számomra rég áhított darab. A legenda szerint Wright utolsó utáni pillanatban dobta össze a tervet, s minthogy jobb ötlete nem volt, magára a patakra tervezte a gazdag megrendelő rezidenciáját. Az épületben jól hallható a víz csobogása.

Leemeltem a polcról nézegettem. Basszus, végre megvehetem, nem olcsó, de eccer élünk. Megérdemlem, stb. Á, nem lesz ennek jó vége, és visszatettem a helyére.


, ,

Végre, Lego szakboltban jártam bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Kata hozzászólása:

    Jaj de szerencsés! Na akkor Hamburgot is felvesszük a kötelező látnivalók közé. 😀 Nekem amúgy a Taj Mahal a kedvencem dehát messze van még az a bizonyos “első fizetés”… 🙁

  2. Sebestyén Csaba hozzászólása:

    Esetleg a pontos címet nem lehetne?