Valami megtisztulás

Kaptam egy márciusi spanyol AD-t. A harmadik reklám duplaoldalas, balra egy fotó, ami nagyon erős deja vu érzést keltett, egyszer volt egy hasonló, meg nem valósított logó ötletem. Jobboldalon pedig a brand neve: Purification Garcia, amitől kicsapott a hideg veríték. Ez így együtt olyan mintha hideg fúzió lenne Magritte és Marquez között.

A brand nem egy fantázianév, pedig egész biztos voltam benne. Purification Garcia egy valós személy, a hölgy Spanyolországban született, nagyon kicsi volt, amikor családja Uruguyayba költözött. Montevideoban voltak az első divathoz kötődő élményei, több helyen élt, de visszaköltözött Spanyolországban ahol most a maga feltörekvő divatházát vezeti.

A fotó pedig Chema Madoz munkája. Madoz egy fotós karikaturista de vannak nagyon érzékeny pillanatai. Több éve az egyik brand fotósa Purification Garciának. Jól megfogott véletlenek, lecsupaszított társítások és néha egész költői ambivalenciák. Először egy válogatás Madoz Purification Garcia printjeiből, majd pár egyéb konceptuális munkája.


, ,