Epic fail a Maros Megyei Múzeum kommunikációjában

Az év egyik legfontosabb kulti fejleménye — egy nagyon szubjektív közelítésben, persze — annak az állandó kiállításnak a létrejötte, amit a Kultúrpalota harmadik emeletén lehet megnézni. A kiállításnak magyar és német vonatkozásai is vannak, de a súlyos darabok mennyiségileg is a román barbizoniak és néhány klasszikus avantgareder munkái. Kihagyhatatlan.

Sajnos a neten a kiállítás nem látszik, nem találtam honlapot, igaz, főleg magyarul kerestem. A magyar médiajelenlét is elég vázlatos. Ha Soós Zoltánt, a megyei múzeum vezetőjét minden elismerés megilleti a kiállítás összehozása miatt, helye van néhány reprosnak is a kommunikációt illetően. Azért gondoltam, hogy némi elmarasztalást fogalmazok meg, mert szeretnék valahogy hozzájárulni ahhoz, hogy azok a kommunikációs hiányosságok, amikről sokat beszélhetnék, némileg ritkuljanak. Egy dolgot emelnék ki, a múzeum ünnepi képeslapját. Az egy epic fail.

A szabály, hogy egy múzeum a saját anyagából készít képeslapot. Ami fenti képen látható az egy giccses, alpesi jellegű táj. Az igazán lehangoló viszont ami bent van. Az üzenetben 4 db. helyesírási hiba van és nincs aláírva, ami alapvető az intézményi PR-ban.

Karácsonyi Ünnep, stb. kisbetű
Új estendőt – két szó
az ő nem hullámos ékezetű
kíván, hosszú í

Tudom, hogy kicsinyes ilyen hibákba belekötni. Hogy valaki nem ír helyesen, nem jelent semmit. Ha nem kommunikál helyesen, az viszont sokat jelent. A magam részéről nem vagyok híve az ünnepi képeslapküldésnek, szerintem nagyon sok energia jót csinálni, közepest küldeni meg nem szabad. Viszont, szeretek kapni, de csak szépeket. Ezt nem lett volna szabad elküldeni.



Epic fail a Maros Megyei Múzeum kommunikációjában bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. sandor hozzászólása:

    A Maros Megyei Néprajzi Múzeum állandó kiállítása csak románul feliratozott, az alkalmazottak nem beszélnek magyarul. Viszont ha az ember meggyőzően elmagyarázza, hogy magyarországi vendégek vannak vele, akik nem tehetnek arról, hogy nem beszélik szép hazánk nyelvét, akkor a mogorva néniktől elkérhető a magyar nyelvű kiállításvezető. Ami külön vicc: ugyanis láthatóan a google translate segítségével fordították, olyan személyek, akik egy szót sem tudnak magyarul. És akkor ezt elkezdik a magyarországi barátok nézegetni, akkor az ember elkezdi nagyon szarul érezni magát..

    • Trismantio hozzászólása:

      kicsit mar off de ha mar szobakerult.. A hieltessegrol, meg a bizalomepitesrol amiket irsz az teljesen igaz. Termeszetesen nekem is van rendes FB profilom, sot cegeknek is csinalok FB profilokat, es termeszetesen rendesen keppel, nevvel, cimmel ahogy kell. Ha uzletet akartam volna kotni, akkor nyilvan ugy jelentkeztem volna, de az mas dolog. Ha valaki akkor en nagyon utulom a spamet, soha nem csinalnek olyat, nem is javasolnam, de nem probalnam ugy beallitani, hogy azert mert az oszinteseggel tobbet el lehet adni, hanem azert mert ezt tartom helyesnek, akkor is ha tudom, hogy nem ez a legjovedelmezobb. Itt altalanos gondolatokrol volt szo. amik nem attol lesznek helyesek vagy hamisak, hogy zm vagy Mark Zuckerberg irja ide. Es ez is pont egy olyan dolog ami jelentos valtozason megy at jelenleg is eppen a social hirfolyamoknak koszonhetoen, hogy ugyanugy fogadjak be az emberek az informaciot ha Kis Janos a Megmondo zrt vezerigazgatoja szerepel nevkent vagy ha johndoe69 Marketing vs reklam temaban is van igazad, Viszont en sem allitottam mast. A langos elado tabla a reklam, a hogyan helyezd el egy hompolygo tsunamiban uszo tormelek koze ugy hogy azt eszrevegye aki ehes az pedig a marketing