Reklámkreativitási versenyt indítunk

A nyertes duót elvisszük a designer mekkába, a legkorszerűbb nyomtatási technikák seregszemléjére, a hamburgi Fespa kiállításra. Utiköltséget, szállást, belépőt, zsebpénzt állunk.

További díjfelajánlás: a nyertes csapat megkapja a Marketingiskola.ro összes 2011-es fizetős oktatásmodullját. Értékesítés, Marketing tervezés, Mérhető marketing, Reklámszövegírás és felmérések, PR és sajtókapcsolatok, Internetmarketing. A csomag összértéke 2400 RON. Kérés esetén ehhez hozzáadódik egy egy napos személyes marketing konzultáció is.

Általános tudnivalók

Az Erdély FM Promózóna című reklám- és marketingkommunikációs műsora kreativitási versenyt hirdet. A versenybe két fős csoportok jelentkezhetnek, a verseny 3 próbából áll.

A verseny szponzora a Sands, a díj értéke 550 eur és benne foglaltatik az út, szállás, belépőjegy és napi 20 eur értékű zsebpénz. A nevezési felső korhatár 26 év. A hamburgi Fespa május 24-27 között lesz.

A csapatok

A csapatok egy vagy két fősök lehetnek. A díj kétszemélyes.

A próbák

A próbák hetente lesznek közzétéve a http://promozona.erdelyfm.ro illetve a www.usualvisual.ro címeken. A versenyző csapatok próbánként legfeljebb 3 pályamunkával jelentkezhetnek, a zsűri a legjobb pályamunkát veszi számításba.

A pályamunkákat az erdelyfm@sands.ro címre várjuk.

I. Próba: web banner készítés. Próba közzététele február 11. Beküldési határidő: február 17. 24.00.
II. Próba: óriásbanner tervezés. Próba közzététele február 18. Beküldési határidő február 24. 24.00.
III. Próba: reklámpoló tervezés. Próba közzététele február 25. Beküldési határiső március 12. 24.00.

Eredményhirdetés március 16-án, 20.30-kor az Erdély FM (Marosvásárhely és környéke a 97.1-en, Gyergyószentmiklós és környéke a 105.4-en). A műsor követhető on-line is a www.erdelyfm.ro címen.

Zsűri és a pontozás rendje

A verseny három próbából áll, ebből legalább kettőt kell teljesíteni. Az összesítésnél a két legmagasabb pontszámot elért pályamunka számit. Amennyiben holtverseny alakulna ki, a nyertes az a csapat, amely teljesítette mindhárom próbát, és ezen belül a legnagyobb az összpontszáma.

A zsűri tagjai: Kádár Magor (kommunikációs szakember), Kelemen Attila (újságíró), Szabados Attila (reklámtárgy vállalkozó).

Az értékelés szempontjai

1. az alapötlet színvonala (2 pont)
2. a kivitelezés színvonala (2 pont)
3. az alapötlet és a kivitelezés összecsengése (1 pont)


ELSŐ PRÓBA: Webbanner készítés

Az első próba egy webbanner ami azt kell kifejezze, hogy a Sands promóciós tárgyakat forgalmazó vállalat széleskörű és jó minőségű szolgáltatásokat nyújt a corporate szektor számára. A logó itt tölthető le. A banner tetszőleges ötletet, grafikai megoldást, szöveget tartalmazhat. Aminek okvetlenül szerepelnie kell: a Sands logó és a “Megjelöl” szlogen (idézőjel nélkül). A zsűri merészséget, fiatalosságot vár el. Az elkészített pályamunkák a szerzők tulajdonát képezik, esetleges későbbi felhasználásuk csak azok engedélyével történik.

Bannerméret: 310*230
Formátum: Flash
Maximális súly: 200 kByte
Beépített link: www.sands.ro

A következő próba egy hét múlva lesz közzétéve.
A második próba leírása itt olvasható.



Reklámkreativitási versenyt indítunk bejegyzéshez 14 hozzászólás

  1. Aaron Balazs hozzászólása:

    Jo lenne a briefet egy kicsit kiboviteni. Ki a Sands, mivel foglalkozik, kihez szol stb.? Sejtem, hogy egy kicsi keresessel mindezeket az adatok valoszinuleg meglehet talalni a weboldalukon, viszont nagyon nagy segitseg a kreativ szamara, ha mindez egy helyen ossze van foglalva. Mi pl. a shortcut-nal mindenre briefet irunk, olyan ugyfelnel is akinek mar masfel eve dolgozunk. Segit ha az alap tudnivalo mindig szem elott van 🙂
    (amugy koromnal fogva mar nem nevezhetek) 😛

    • Kelemen Attila hozzászólása:

      Szia, a brief azért ilyen általános, hogy ne vegyük el senki kedvét. Nem csak ügynökségi tapasztalatokkal rendelkező profiknak szól a kiírás. Ebben az is benne van, hogy rugalmasan értelmezzük a pályamunkákat, nem mereven a valódi cégprofilra alkalmazva. Vagyis elég annyiból dolgozni, amennyi itt meg van adva, nem kérünk senkitől nyomozást, árnyalt brandspecifikumok azonosítását, árnyalását esetleges korrekciót.

    • Rahul hozzászólása:

      Nehany eszrevetel:A golyoszoro orosz jovevenyforditas.A gepkarabely mar erdekesebb tema, tortenelmi okai vnaank. Hogy miert geppisztoly az ak-47 (es utodai) egy kazal HM es Nephadseregi anyagban: az oroszok is geppisztolynak hivtak, mar emlekeim szerint. Egyebkent ugye a karabelyok roviditett (lovassagi) puskak voltak, amelyek kesobb roviditett loszert is kaptak. Ennek az automata verzioja a gepkarabely (megjegyzem a nemetek eleinte rohamfegyvernek hivtak). Raadasul, mostanra sok gepkarabely hasznal puskaloszert, teljes a kaosz :-DTestpancel (vagy testvedo bar ez meg hulyebb)letezo magyar szo (ismet az emlekeimbol indulok ki), kerdezd meg a tuzszereszeket a Michelin-ruharol :-DFolyekonysag: a legtobb kevlar-alapu melleny halala a kes. Egyszeruen atmegy rajta. Van ra valami adat, hogy ezt sikerult kezelni? Egyebkent gyanitom, hogy mivel tenylegesen nem hatol be a lovedek sem a ballisztikai, plane nem az amortizacios retegbe, igy csak horpadas keletkezik a folyadekzaro szoveten, es nem szakad fel. Kes/repesz ismet erdekes lehet.Tetszik / Nem tetszik: 0 0 Az ertekeleshez be kell

  2. dinnye hozzászólása:

    A korhat’r lehetne magasabb.

  3. noémi hozzászólása:

    Jólértem, hogy a méret 310×230 pixel? Nem kicsi ez?

  4. Jakec hozzászólása:

    Szevassz!
    Ha jól értem, a flash formátum az mozgóképet jelent. A web banner-nek föltétlen muszáj “mozognia”?

  5. Kelemen Attila hozzászólása:

    Nem kell okvetlenül mozognia, ha a koncepció így is áll.

  6. noémi hozzászólása:

    es a kovetkezo proba?:)

  7. Noémi hozzászólása:

    Nagy hátrányokkal indul az, aki a második próbával kezdi?

  8. Kelemen Attila hozzászólása:

    nem különösebben, hajrá!

  9. tunde hozzászólása:

    A harmadik proba leirasat hol talalom?