TALÁLT TÁRGYAK ORCÁJA

Az idei Lipcsei Könyvvásáron román kiadványt díjaznak március 15-én. Nicu Ilfoveanu vizuális művész fotóit tartalmazza az a kötet, melynek tervét Octav Avramescu grafikussal közösen készítették és melynek címe: Găsiţi şi pierduţi / Found and Lost.

A kötet – grafikai konceptjével – a Legszebb Könyvnek járó díjat söpri be Lipcsében. A Best Book Design from all Over the World nevet viselő nemzetközi versenyen a könyvek dizájnja és a tervezők mérkőznek meg a német Buchkunst Alapítvány szervezésében mintegy 50 éve folyamatosan. Az idei kiadáson 575 pályamunkát bíráltak el, ezek közül került a finishbe a romániai kiadvány.

A Found and Lost az ócskapiacok emberéről készült fotók válogatását tartalmazza. A szerzőpáros nem fordult kiadóhoz, saját kiadványként 700 példányban nyomtatták ki 150 grammos Meridian papírra a 250 oldalas, 152 képet tartalmazó félkemény kötésű, borítólappal ellátott könyvet, mely az Anthony Frost, Jumătatea Plină, Cărturești, és Humanitas forgalmazásában került piacra.

A kötetet tavaly díjazták a romániai könyvgyártók Bun de Tipar elnevezésű gáláján, melynek második, idei kiadására március 15-ig még lehet jelentkezni. A felhívás itt olvasható.>>

A Lipcsei Könyvvásár Európa legnagyobb irodalmi eseményeinek egyike, kb. 160 ezer látogatóval, 350 helyszínnel és 2600 eseménnyel, ahol Magyar Stand is lesz az elmúlt évekhez hasonlóan. Ennek kínálata a frissen németre fordított magyar szerzőkre és évfordulós írók műveire fókuszál, multimédiás installációkat is bevetve – áll a Balassi Intézet sajtóközleményében.

Lapozó

Képek a könyv anyagának krakkói kiállításáról

fotók és forrás: Nicu Ilfoveanu


, , , , ,