Egy japán karácsonyt csinál

Megtaláltam azt a japán grafikust, akit kerestem. Pedig már kezdtem feladni. Olyan karácsonyias amiket csinált – legalábbis ezek a hangulatok gyerekkorom karácsonyi hangulatai. Nem puttók, Rubens angyalkák, epikureus, túlhízott fehérszakállas vének. Nekem saccperkábé inkább ez volt a karácsony, egy neo-idős fusion-ös analógiában értelmezve.

Azt hittem a ukijo-e iskola tagja, de tévedtem, kicsit későbbi (1883-1957). A hagyományt továbbvivő un. shin hanga eminense, akinek munkáinak nagy része megsemmisült az egyik földrengéskor. Japánban nagy becsben tartják, neve: Hasui Kawase.

További képek itt.


,

Egy japán karácsonyt csinál bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Roopesh hozzászólása:

    rettenett srnizet: manapsag mindenki boldog. az ember boldogsaga ma abbol all, hogy szorakozik. szorakozasa a kielegules, amit abban talal, hogy elfogyaszt, es betermel arut, latvanyt, etelt, italt, cigarettat, embereket, eloadasokat, konyveket, filmeket. az egesz vilag egyetlen targya etvagyunknak, egy nagy alma, egy nagy uveg, egy nagy mell, mi vagyunk az orok csecsszopok, az orok varomanyosok, a remenyteljesek, es az orok csalodottak automatak nem tudnak szeretni, csereberelik a szemelyisegkeszletuket, remelve, hogy jo vasart csinalnak .ebben a szeretet es hazassageszmenyben a fo szempont:menedekre lelni a maskeppen elviselhetetlen maganyerzes elol. a szeretetben az ember vegulis a maganybol a menyorszagba jut. paros szovetseget kot a vilag ellen, es ezt a megduplazott onzest osszeteveszti a szeretettel es a meghittseggel twilight tini. szerelem. ideal, amit sosem talalnak meg, de addig is megveszik a sok **** szemetet, kompenzalva ezzel a keseruseguket:)meg a fehertestu gyerekarc kategoria..biztos valakinek meggyult a baja valami szolariumceggel, es ezzel akarja a keresletet lehuzni.amugy a tinik fele ez ami megy nem annyira vicces. foleg hosszu tavon olyan brutal kovetkezmenyei lesznek van egy sztorim, ami hihetetlen..es ha elmeselem, valoszinu engem fognak orultnek nezni:)erdekel valakit?emiatt kerestem meg egy pszichologust 1 eve, de nem nagyon erdekelte..pedig korhazba is voltam miatta